×

Кошничка

Вашата кошничка е празна.
Столица со физиотопка

Столица со физиотопка Медикус Хелп

4.290 ден.
Шифра: 4600001100 Производител: Ciber, Тајланд

Столица со физиотопка која ги зајакнува мускулите на грбот и поттикнува правилно држење додека седите.

Опис

Секојдневното користење на компјутерот  мегу другото води и до деформитети на рбетниот столб. Kомпјутерот не можеме да го избегнеме, но класичната столица да ја замениме со столица со физиотопка можеме! Користејќи ја столицата со физиотопката можеме да ги зајакнеме мускулите,  а со тоа да  ги превенираме деформитетите на рбетниот столб.
Кога се седи на овој стол тежинската гравитација овозможува постојана и  најдобра положба на телото. Со седење на оваа топка се зајакнува абдоменот, мускулите на грбот и на градите се намалува стресот на рбетот и болката во рамењата. Топката за седење може да биде извадена од пластично столче во која што е сместена и може да се користи како обична топка за вежбање или да биде заменета со друга топка во различна димензија.

Медицински индикации

Поврзани производи