×

Кошничка

Вашата кошничка е празна.
CH alpha

CH - Alpha Osteo

3.100 ден.
Шифра: 5502000000 Производител: GELITA, Германија

CH-Alpha Osteo е препарат со активна состојка FORTIBONE®, кој го стимулира метаболизмот на коските и ја подобрува нивната минерализација. CH-Alpha Osteo успешно ги комбинира ефектите на колаген пептид, калциум и витамин Д во еден производ.

Опис

CH-Alpha Osteo е препарат со активна состојка FORTIBONE®, кој го стимулира метаболизмот на коските и ја подобрува нивната минерализација. CH-Alpha Osteo успешно ги комбинира ефектите на колаген пептид, калциум и витамин Д во еден производ.
До триесеттите години, телото произведува повеќе коскена маса отколку што губи, но подоцна започнува процесот на распаѓање на коскеното ткиво и се намалува неговата густина.
Недостаток на колаген е еден од факторите што предизвикува распаѓање на коскената маса. Со цел да се компензира недостатокот на колаген и со тоа да се спречи постојано намалување на коскената маса, на телото му се потребни колагенски пептиди кои ќе поттикнат производство на природен колаген во коските. Колагенските пептиди се главната состојка во CH-Alpha Osteo, а нејзината ефикасност е сигурна.

Поврзани производи