×

Кошничка

Вашата кошничка е празна.
Кислородни концентратори

Кислороден концентратор Ирене

39.306 ден.
Шифра: 3200808194 Производител: Mobiak care, Грција Гаранција : 1 година

​Кислороден концентратор наменет за континуирана кислородна терапија за пациенти со хронични белодробни заболувања. Апаратот е со современ дизајн, лесен за ракување и исклучително тивок. Има дигитален дисплеј на кој се подесуваат параметрите на апаратот.

Опис

Кислороден концентратор наменет за континуирана кислородна терапија за пациенти со хронични белодробни заболувања. Апаратот е со современ дизајн, лесен за ракување и исклучително тивок. Има дигитален дисплеј на кој се подесуваат параметрите на апаратот.

Дополнително има можност за подесување на временскиот интервал за траење на терапијата. Има три слоен систем на филтрација (сунѓерест, карбонски и ХЕПА филтер) кој обезбедува кислорот со висок степен на чистота – 93% ± 3%. Дополнително има аларам за: ниско ниво на кислород (кога концентрацијата на кислород е помала од 82%), температура, за прекин на електрична енергија и за зголемување или намалување на притисокот.

  • Тежина: 24 кг
  • Проток на кислород: 1 – 5 lt/min
  • Густина на кислород: 89-96%
  • Ниво на бучава под 40dB
  • Потрошувачка на енергија: 220 V
  • Димензија: 390 x 337 x 620 мм


Медицински индикации

Хронична опструктивна болест (ХОББ);

Пневмонија;

Астма; 

Бронхопулмонална дисплазија (неразвиени бели дробови кај новородени);

Срцева слабост;

Цистична фиброза;

Слип апнеа;

Повреди на респираторниот систем;

Акутни состојби во медицината: политраума, анафилакса, големи крвавења, шок, конвулзии, хипотермија.

Поврзани производи