×

Кошничка

Вашата кошничка е празна.
Горни екстремитети

Ортоза за имобилизација на рачен зглоб со палец МанумедТ

2.690 ден.
Шифра: 0300110261 Производител: Medi, Германија

Ортоза Манумед со метална лента за имобилизација на рачен зглоб и палец. Со носење на ортозата се намалува отокот, воспалението и болката при повреди на зглобот.

Водич за големини

Опис

Манумед е ортоза која дава поддршка на рачниот зглоб и палецот. Во внатрешноста има поставено метална лента и се користи исклучиво за имобилизација. Со носење на ортозата се намалува отокот, воспалението и болката при повреди на зглобот. Се подесува со три лепенки што овозможува лесно, точно и удобно позиционирање и носење.

Медицински индикации

Сите состојби кои што бараат имобилизација на рачниот зглоб и палецот

Дисторзија на рачниот зглоб и/или палецот;

Постоперативна имобилизација на рачниот зглоб и палецот;

Лезии на колатералните лигаменти на базата на палецот;

Тендинитис и тендосиновитис на рачниот зглоб и/или палецот;

Инфламаторна фаза од реуматоиден артрит;

Синдром на карпал тунел.

Поврзани производи