×

Кошничка

Вашата кошничка е празна.
Механички и електрични кревети

Електричен кревет со 5 функции Вирго

43.393 ден.
Шифра: 3200803152 Производител: Mobiak care, Грција

​Електричен медицински кревет со пет функции – можност за електрично подигање на делот кај грбот и главата, делот кај колената и стапалата и електрично подесување на висината, поставување на целото лежиште во Тренделенбургова и анти Тренделенбургова позиција.

Опис

Електричен медицински кревет со пет функции – можност за електрично подигање на делот кај грбот и главата, делот кај колената и стапалата и електрично подесување на висината, поставување на целото лежиште во Тренделенбургова и анти Тренделенбургова позиција. Страниците кај главата и нозете се пластични со боја на дрво, а основата на која се поставува душекот е од челична конструкција која ја нагласува прилагодливоста на душекот и овозможува превземање и амортизација на тежината на телото. Креветот е достапен во темно кафеава и бела боја.
За поголема сигурност и удобност на пациентот, на креветот има монтирани странични шини на преклопување, а за полесно позиционирање на креветот монтирани се тркала.
На креветот е монтиран и сталак за инфузија, а постои можност и за дополнително монтирање на рачка за поткревање на пациентот (трапез).

Висина од под: 24-65 см

Тежина на кревет: 90 кг

Ширина на кревет: 102 см

Должина на кревет: 215 см

Максимален агол на заден дел: 70 степени

Максимален агол на нога: 30 степени

Максимална тежина на пациент: 170 кг

Поврзани производи