×

Кошничка

Вашата кошничка е празна.
Анидекубитални душеци

Полимулти антидекубитален душек

11.000 ден.
Шифра: 1501410000 Производител: Systam, Франција

Aнтидекубиталeн душек изработен од три дела независни еден од друг.

Опис

Aнтидекубиталeн душек изработен од три дела независни еден од друг. Овие делови се составени од база на чија површина има 54 блока кои се поместуваат независно еден од друг. Блоковите од централниот дел се таканаречени low weight-bearing со поголема мекост, наменети за додатно намалување на притисокот на предилекционите места (тил, крст, пета). Страничните блокови имаат функција на стабилизатори на позицијата на пациентот и не дозволуваат негово испаѓање од душекот. Polymaille прекривка е 100% хипоалергиска, импермеабилна за течности, пермеабилна за испарувања при евапорација и е третирана антибактериски, антипаразитарно и антифунгално (SANITIZED treated).

Димензија на еден блок / дел (има 3 дела): 86 х 65 х 17 см.

Поврзани производи