×

Кошничка

Вашата кошничка е празна.
Церебрални

Инвалидска количка за церебрална парализа - стандард

34.347 ден.
ФЗОМ Шифра: 3106 Партиципација: 0% Шифра: 0600010030 Производител: Patron, Чешка

Инвалидска количка склоплива и лесна за ракување за церебрална парализа.

Опис

Конструкција:Пластифициран алуминиумски рам
Наслон:Подвижен, со регулатор
Папучи:Подвижни, со регулатор
Склопливост:Да
BEN 4 BASIC Mini, STD, Maxi
Ширина на седиште:30, 34, 37 см
Длабочина на седиште:25, 28 ,36 см
Висина на наслон:53, 63, 71 см
Вкупна надворешна ширина:62, 62, 66 см
Димензија на тркала:20/30 см
Тежина на количката:14,5; 16; 17 кг
Носивост:35, 35, 50 кг
Предни тркала:20 см
Задни тркала:30 см

ФЗОМ индикации

G80(G80.0-G80.9) инфантилна церебрална парализа

Препишува

Правото на инвалидска количка се утврдува врз основа на потврда потпишана од двајца специјалисти, од кои едниот со специјалност по физијатрија или ортопедија, другиот со специјалност по физијатрија, ортопедија, неврологија, невропсихијатрија или хирургија, а го потврдува со наод мислење лекарската комисија на Фондот.