×

Кошничка

Вашата кошничка е празна.
Спортска ортопедија

Ортоза за колено со силиконско перниче Genumedi

2.600 ден.
Шифра: 0300100302 Производител: Medi, Германија

Ортоза за колено која му дава поддршка на коленото и не го ограничува движењето. Има интегрирани силиконски влакна кои даваат масажен ефект и подобро држење. Интегрираниот силиконски прстен изработен во 3D профил дава целосна поддршка на пателата, што го прави овој производ удобен и безбеден особено при спортски активности.

Водич за големини

Опис

Иновативната техника на ткаење со интегрирани силиконски влакна дава масажен ефект и подобро држење. Интегрираниот силиконски прстен изработен во 3D профил дава целосна поддршка на пателата, што го прави овој производ удобен и безбеден особено при спортски активности. Специфичното ткаење допринесува за спортскиот дизајн и намена на Genumedi® особено поради масажниот ефект што го овозможува, кој ја подобрува циркулацијата и намалува отоци, болки и иритација на коленото. Поддршката е најизразена при физички активности, а се препорачува да не се носи при подолготрајно седење, спиење или возење.

1) Интегрирани силиконски влакна за подобро држење
2) Повеќе еластична ткаенина што го прави погоден за под гардероба и за време на спортски активности
3) Масажен ефект како резултат на компресивната ткаенина и силиконското перниче изработено во 3D профил
4) Максимална поддршка на пателата, притисокот присутен во делот на пателата е помалку од 40 mmHg
5) Спортски дизајн

Медицински индикации

Нестабилност на коленото;

Оток или излив во предел на коленото;

Хронично постоперативно или посттрауматско воспаление;

Оостеоартритис и артритис;

Синдром на патело-феморална болка.

Поврзани производи