×

Кошничка

Вашата кошничка е празна.
Ортози за `рбет и половина

Лумбален корсет

2.750 ден.
ФЗОМ Шифра: 2510 Партиципација: 50% Доплата: 1326 денари Шифра: 0223660003 Производител: OPPO, САД

Лумбален корсет кој обезбедува поддршка од лумбалниот до сакралниот дел, ја зајакнува и оддржува стабилноста на `рбетот, особено при движење. Задниот дел има поставено 4 фишбајни кои се максимално издржливи и флексибилни. Уникатниот дизајн на појасот со низок преден и висок заден дел ја следи линијата на телото и овозможува удобност при седење и при подолготрајно носење.

Водич за големини

Опис

Лумбален корсет кој обезбедува поддршка од лумбалниот до сакралниот дел, ја зајакнува и оддржува стабилноста на `рбетот, особено при движење. Задниот дел е со висина од 24 сантиметри на кој има поставено 4 фишбајни кои се максимално издржливи и флексибилни. Тие даваат дополнителна поддршка и лесно се прилагодуваат на `рбетот за подобра стабилизација. Појасот има дополнителни еластични ленти за индивидуално регулирање на затегнувањето според потребите на пациентот. Уникатниот дизајн на појасот со низок преден и висок заден дел ја следи линијата на телото и овозможува удобност при седење и при подолготрајно носење.

Медицински индикации

Болки во грбот;

Слаба мускулатура на долниот дел од грбот; 

Мускулна болка во долниот дел од грбот; 

Лошо држење на телото;

Лумбосакрална нестабилност.

ФЗОМ индикации

M51(M51.0-M51.9) заболувања на интервертебракниот диск;

M47.0-M47.9 спондилоза;

M48.3-M48.5 спондилопатии;

M43.1 спондилолистеза;

M54.3 ишиалгија- не од повреда или оболен и.в. диск

M54.4 лумбаго со ишиалгија- не од повреда или оболен и.в. диск

M54.5 лумбаго – не поради изместување на и.в. диск

M54.9 дорзалгија, неознечено

T91.1 секвели од фрактура на рбет.

кај зачестен болен синдром на лумбо сакрален рбет, евидентиран кај избран лекар,спондилодеза,спондилолистеза

Препишува

Ортопед, Физијатар или Хирург

Поврзани производи