×

Кошничка

Вашата кошничка е празна.
Одалки и патерици

Одалка со ракофат без тркала

1.361 ден.
ФЗОМ Шифра: 7302 Партиципација: 10% Шифра: 0409170002 Производител: Foshan, Кина

Помагало за олеснување на движењето.

Опис

Помагало за олеснување на движењето. Наменети се за лица кои имаат потреба од потпора при движење во и надвор од домот.

ГОЛЕМИНИ/ДИМЕНЗИИ:
S Ширина: 38 см Длабочина: 43 см Висина: 65 – 75 см
M Ширина: 44 см Длабочина: 38 см Висина: 75 – 85 см
L Ширина: 45 см Длабочина: 38 см Висина: 85 – 95 см

ФЗОМ индикации

Секвели од повреди на долен екстремитет Т93(Т93.0-Т93.9);

Стекнат недостиг на долен екстремитет (Z89.4-Z89.6);

присуство на ортопедски зглоб имплантант на долен екстремитет Z96.6;

редукциски дефекти на долен екстремитет Q72(Q72.0-Q72.1);

Системски атрофии што примарно го зафаќаат централниот нервен систем (G10-G13);

Екстрапирмидални заболувања и заболувања на движењето (G20-G26);

Други дегенеративни болести на нервниот систем (G30-G32);

Демиелинизирачки болести на централниот нервен систем (G35-G37);

Полиневропатии и други заболувања на периферен нервен систем (G60-G64);

Болести на мионевралната спојака на мускул (G71-G72);

Церебрална парализа G80;

Хемиплегија G81(G81.0-G81.9);

Параплегија и тетраплегија G82 (G82.0-G82.5);

Секвели од цереброваскуларна болест I69 (I69.0-I69.8); ;

Воспалителни полиартропатии (M05 ; M06; M07; M08 ; M10);

Полиартроза неозначено M15.9;

Системски заболувања на сврзното ткиво (M30-M36);

Секвели од полиомиелит B91.

Препишува


Ортопед, Физијатар или Хирург

Поврзани производи