×

Кошничка

Вашата кошничка е празна.
Анатомски обувки и кломпи

Кломпa со перниче од мемори пена

2.480 ден.
Шифра: 3310110037 Производител: Molina Bianco, Србија

​Рачно изработени кожни кломпи, со специјално дизајнирано перниче и флексибилен ѓон, кои ја прават кломпата удобна за секојдневно носење.

Опис

Рачно изработени кожни кломпи, со специјално дизајнирано перниче и флексибилен ѓон, кои ја прават кломпата удобна за секојдневно носење. Овие кломпи спаѓаат во категорија на обувки за заштита при работа според уредба (EU) 2016/425 и во потполност се изработени по стандард EN ISO 20347:2012 OB, SRC, E. Горниот кожен дел е простран и низ него циркулира воздух а влошката во делот на петата има гел перниче со масажен ефект. Подлогата е изработена од мека и лесна гума која гарантира 100% заштита од лизгање.

Во делот на петата кломпите имаат вградено перниче од мемори пена кое ги ублажува ударите и го намалува притисокот на петата што ги прави идеални за секојдневно долго одење и стоење. Позитивно делуваат на зглобовите и грбот со секој чекор. Со носење на кломпите се подобрува циркулацијата во стапалата и нозете, а се намалува притисокот врз `рбетот и колената.

Поврзани производи