×

Кошничка

Вашата кошничка е празна.
Спортски

Спортски компресивни чорапи CEP Run 3.0

2.290 ден.
Шифра: 0304000002 Производител: Medi, Германија

Нова линија на спортски компресивни чорапи CEP Run 3.0 со подобрена градуирана компресија. Даваат максимална стабилност на зглобовите и мускулите и се одлична заштита од повреди. Совршениот анатомски дизајн ја штити ногата како втора кожа и спречува појава на плускавци и точки на притисок.

Водич за големини

Опис

Нова линија на спортски компресивни чорапи CEP Run 3.0 со подобрена градуирана компресија. Чорапите совршено налегнуваат на нозете за удобно и безбедно трчање на секоја површина. Совршениот анатомски дизајн ја штити ногата како втора кожа и спречува појава на плускавци и точки на притисок. Даваат максимална стабилност на зглобовите и мускулите и се одлична заштита од повреди. Изработени се со иновативна технологија на кружно ткаење со 7 различни конци. При физичка активност, чорапите допринесуваат за:

  • Подобра циркулација: Подобро снабдување со кислород и хранливи материи на мускулите за поголема моќ и поглема издржливост.
  • Стабилизација: Активирањето на рецепторите на кожата (проприоцептори) доведува до подобрување на мускулниот притисок и зголемено чувство на стабилност се со цел да се активира „само-стабилизацијата“ на зглобовите.
  • Закрепнување: Забрзано отстранување на метаболните отпадни продукти (лактати) додека се обновуваат енергетските резерви за побрзо закрепнување после тренинг или спортување.

Поврзани производи