×

Кошничка

Вашата кошничка е празна.
Терапевтски

Дуомед хулахопки CCL1 (18-21 mmhg) и CCL2 (23-32 mmhg)

2.690 ден.
Шифра: 0300110002 Производител: Medi, Германија Состав на материјалот: CCL 1 – 37% еластан, 63% полиамид ; CCL 2 – 43% еластан, 57% полиамид; Препишува: Производот се издава по препорака на специјалист

Хулахопки со медицинска компресија CCL1 и CCL2 за третман на болести на вените со антибактериски својства. Имаат иновативна технологија клима комфорт која ја регулира топлината и овозможува кожата да дише, што ги прави пријатни за носење во лето и зима.

Водич за големини

Формулар за нарачка

Опис

Хулахопки со медицинска компресија CCL1 за третман на болести на вените со антибактериски својства. Имаат иновативна технологија клима комфорт која ја регулира топлината и овозможува кожата да дише, што ги прави пријатни за носење во лето и зима. Хулахопките се со точна и прецизна градуирана медицинска компресија. Еластичниот материјал овозможува хулахопките да се прилагодуваат на секое движење.

Медицински индикации

Хронични венски нарушувања: C0s до C4 според CEAP;

Почетна терапија на варикозни вени;

Едем за време на бременоста;

Постоперативен едем на реперфузија;

Посттрауматски, постоперативни, професионални и едеми поврзани со дрога;

Едем како последица на неподвижност;

Венска тромбоза;

Состојба по тромбоза, посттромботичен синдром;

Профилакса на тромбоза кај мобилни пациенти;

Воспалителни дерматози на нозете;

Варикозитети во бременост.

Поврзани производи