×

Кошничка

Вашата кошничка е празна.
Дали знаевте дека потењето во текот на ноќта може да предизвика проблеми со вратот и цервикалната регија?

Дали знаевте дека потењето во текот на ноќта може да предизвика проблеми со вратот и цервикалната регија?

Потењето во текот на ноќта може да предизвика проблеми со вратот и цервикалната регија.

Во процесот на потење, телото губи течности и електролити кои се погребани за правилно функционирање на мускулите. Токму затоа потењето во текот на ноќта може да предизвика спазам, грчеви или непријатност во мускулатурата на вратот.

Дополнително потењето во текот на ноќта постојано го буди телото и му создава потреба за промена на положбата. Ова доведува до уморни утра и недостаток на сон. Како последица на ова се појавуваат чести главоболки и пад на концентрација во текот на денот.

Анатомска перница од мемори пена е изработена од густ слој на висококвалитетна мемори пена која на површината има гел за ладење. Овој гел го апсорбира вишокот на топлина во делот каде што се поставени вратот и главата. Потоа апсорбираната топлина се распределува низ целата површина на гелот. Воздухот природно циркулира во деловите каде не е потпрена главата што овозможува гелот постојано да се лади. Перницата е спакувана во мрежна прекривка и се продава со антибактериска навлака од алое вера.

Спиењето и квалитетниот сон играат важна улога за подобро здравје и благосостојба во текот на вашиот живот. Добриот сон може да помогне во заштитата на менталното и физичкото здравје.