×

Кошничка

Вашата кошничка е празна.
Електромоторни

Електромоторна инвалидска количка

121.469 ден.
ФЗОМ Шифра: 3107 Партиципација: 0% Шифра: 0401100046 Производител: Foshan, Кина

Едноставна и склоплива инвалидска количка со висококвалитетна литиумска батерија со капацитет од 28 Ah овозможува прецизно управување и негова долготрајност . Со едно полнење на батеријата можете да поминете до 20 км. Подгответе се за долги и удобни патувања.

Опис

Конструкција:Пластифициран метален рам
Склопување:Да
Мотори:200Wx2
Брзина:1-6 км/h
Возен капацитет:20 км
Кочници:Електромагнетни
Нагорнина:12 степени
Скалило:До 4 см
Батерии:2 x 12V 28 Ah
Папучи:Подвижни
Страници:Подвижни
Наслон:Со прекршување
Тежина на количката:58 кг
Носивост:110 кг
Ширина:41/46 см
Вкупна ширина:60/65 см
Висина на седиште од тло:50 см
Предни тркала:20 см
Задни тркала:31 см
Антикип тркала:Да

ФЗОМ индикации

Индикации исти како кај Инвалидска собна количка – Стандард, со потежок степен на телесен хендикеп, за осигурени лица што се на школување и во работен однос.

Индикационо подрачје – кај лица со највисок степен на онеспособеност на локомоторниот систем, кога поради парализа или деформитет на раката и ногата неможат активно да движат количка на рачен погон, но со движење на прстите или главата може да управува со електромоторна количка.

Препишува

Правото на инвалидска количка се утврдува врз основа на потврда потпишана од двајца специјалисти, од кои едниот со специјалност по физијатрија или ортопедија, другиот со специјалност по физијатрија, ортопедија, неврологија, невропсихијатрија или хирургија, а го потврдува со наод мислење лекарската комисија на Фондот.

Поврзани производи