×

Кошничка

Вашата кошничка е празна.
Градни протези

Градна протеза Priform

590 ден.
Шифра: 1002140001 Производител: Amoena, Германија Материјал: Памук

Памучна постоперативна градна протеза.

Формулар за нарачка

Опис

Привремена градна протеза дизајнира за да се користи веднаш по операцијата на дојки (мастектомија). Полнета е со лесен материјал кој што може да се извади и/или додаде за да се постигне идеалниот волумен и големина. Навлаката е изработена од памук кој дише и е нежен за чуствителната кожа по операцијата. Оваа протеза е идеално решение за враќање на силуетата во периодот на заздравување, се додека пациентката не е во целост подготвена за трајна градна протеза. Приформ протезата не е замена на стандардните силиконски протези кои се дизајнирани за секојдневна употреба и соодветен баланс на телото.  

Медицински индикации

После извршена мастектомија; 

Вроден недостиг на дојка.