×

Кошничка

Вашата кошничка е празна.
Ортози за `рбет и половина

Ортоза корекција на држење на телото

4.350 ден.
ФЗОМ Шифра: 2508 Партиципација: 10% Доплата: 2891.00 денари Шифра: 0300830501 Производител: Medi, Германија

Активна ортоза за корекција на држењето на телото која ги зајакнува мускулите на грбот и стомакот.

Водич за големини

Опис

Ортоза наменета за корекција на држењето на телото. Изработена е од еластичен материјал кој е пријатен и не се приметува под облека. Во задниот дел има алуминиумски ленти кои го корегираат држењето и овозможуваат правилна положба на `рбетот. Ремените за позиционирање се фиксираат со велкро лепенки, што овозможува лесно и прецизно прилагодување на корсетот според потребите на пациентот.

Медицински индикации

Искривена постура; 

Кифоза.

ФЗОМ индикации

M40 ( M40.0-M40.2) кифоза

P13.4 фрактура на клавикула при породување

S42.0 фрактура на клавикула

кифоза од различна природа еластична

Препишува

Ортопед, Физијатар или Хирург

Поврзани производи