×

Кошничка

Вашата кошничка е празна.
Заштитни маски

Заштитна респираторна маска N95

35 ден.
Шифра: 5500000095

Респираторна маска со висок степен на заштита која потполно се адаптира на лицето на корисникот со што го намалаува потенцијалниот ризик од пренос на инфекции.

Опис

Респираторна маска со висок степен на заштита која потполно се адаптира на лицето на корисникот со што го намалаува потенцијалниот ризик од пренос на инфекции. Ги задржува капките при кашлање, кивање и зборување од околината. Вградениот филтер Н95 спречува внес на аеросоли, прашина, честички  (standard EN 149: 2001 + A1: 2009),бактерии, вируси, смог и полен. Маската е изработена од неткаен, стопен, полипропиленски материјал кој обезбедува петслојна заштита. На овој начин се постигнува ефикасно филтрирање со што  маската може да се користи повеќекратно.

Универзалниот облик и големина одговара за заштита на деца и возрасни.

Маската е со степен на заштита Н95 кој е препорачан од светската здравствена организација (WHO) како минимален стандард на заштита. Едно лице може да користи само една маска.

Степен на филтрација: ≥ 95>#/p###

Големина: Универзална

Степен на заштита: N95, KN95, FFP2