Si vepron vaji Hunza nga bërthamat e kajsisë?
Vaji Hunza nga bërthamat e hidhura të kajsisë është përftuar nga bërthama e kajsisë dhe përbën një dhuratë të vërtetë nga natyra, i pasur me vitaminë B17 – një aleat i fuqishëm në shkatërrimin e qelizave kancerogjene. Ky agjent natyror, i njohur edhe si amigdalinë ose laetril, sulmon qelizat kancerogjene në trup. Studimet tregojnë se mungesa e vitaminës B17 mund të jetë një nga shkaktarët e shfaqjes së kancerit.
Ky vaj është një antioksidant i fuqishëm që forcon organizmin, duke e ndihmuar të përballet në mënyrë natyrale me sëmundjet dhe të harmonizojë metabolizmin. Terapia metabolike, që përfshin përdorimin e vajit Hunza nga bërthamat e hidhura, e mbështet trupin në eliminimin e toksinave dhe rikthimin e ekuilibrit energjetik.
Përveç kësaj, vaji shfaq veti antivirale, antiinflamatore dhe antialergjike. Lehtëson shërimin nga astma, bronkiti kronik, kolla dhe inflamacionet si angina. Përdoruesit dëshmojnë për efektivitetin e tij në zbutjen dhe eliminimin e dhimbjeve reumatike me anë të masazhit të rregullt në zonat e prekura.
Ky vaj ndihmon gjithashtu në mirëmbajtjen e shëndetit kardiovaskular pasi përmban acide yndyrore esenciale që ndihmojnë në rregullimin e kolesterolit dhe ruajnë shëndetin e zemrës dhe enëve të gjakut.
Vaji Hunza nga bërthamat e hidhura të kajsisë është i njohur edhe si afrodiziak natyral, duke rritur energjinë seksuale. Për lëkurën, është një dhuratë e vërtetë – absorbohet shpejt, hidraton dhe nuk lë gjurmë. Ndihmon në trajtimin e akneve, ekzemës, irritimeve, si dhe shërimin e prerjeve, plagëve dhe djegieve.
Si mbrojtës natyral nga rrezet e dëmshme të diellit, ky vaj është përdorur që nga kohët e lashta. Përveç vitaminës B17, vaji Hunza përmban edhe vitamina të tjera të grupit B, si dhe vitaminë E, të cilat përforcojnë më tej shëndetin e organizmit.
Me përfitimet e tij të shumta, vaji Hunza nga bërthama e kajsisë është një zgjedhje ideale për ata që duan të kujdesen për shëndetin e tyre në mënyrë natyrale dhe efektive.
E rëndësishme: Detajet për përbërjen dhe mënyrën e konsumimit mund t’i lexoni në linkun vijues: https://medicushelp.mk/p/4772/...