×

Кошничка

Вашата кошничка е празна.
Градни протези

Вештачка дојка (силиконска)

3.070 ден.
Шифра: 1002920001 Производител: Amoena, Германија

Еднослојна лесна силиконска градна форма со понежен изглед и мек допир.

Формулар за нарачка

Опис

Еднослојна лесна силиконска градна протеза. Оваа протеза е 25% полесна од стандардните силиконски протези со сличен облик. Поради тоа е идеална за жени со лимфоедема, остеопороза, артритис и/или поголеми гради. Обложена со PU филм, природна на допир и изглед. 

ФЗОМ индикации

Z90.1 Стекнат недостаток на дојка

Q83.0 Конгенитално отсуство на дојка со отсутна брадавица

C50 Малигна неоплазма на дојка

Препишува

Матичен лекар